TÁJÉKOZTATÓ - ÜZLETEK BEZÁRÁSÁRÓL

A Magyar Közlöny 2020. évi 45. számában megjelent az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.) szóló 46/2020. (III.16.) Kormányrendelet.

A fenti rendelet értelmében a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló Kormányrendelet szerinti vendéglátó üzletben délután 15 óra után reggel 6 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni.

 

A vendéglátó üzletben 15 óra után reggel 6 óráig csak az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan megengedett a tartózkodás.

A Kormányrendelet szerint az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyagtöltő állomás és a dohánybolt kivételével délután 15 óra után reggel 6 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.

A fenti rendeletben szereplő korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi.

A fent leírt rendelkezések a mai napon, azaz 2020. március 17. napjától hatályba léptek.

Tisztelettel kérjük az érintetteket a fenti rendelkezések betartására!

 Rakamaz, 2020. március 17.

                                                                          Dr. Kóder László
                                                                                 jegyző